Agresivitatea în trafic

STUDIU: UN ȘOFER DIN 10 SE ENERVEAZĂ DE FIECARE DATĂ CÂND IESE ÎN TRAFIC

Un studiu recent (1) arată ceea ce bănuiam cu toții: riscurile atunci când ești participant în traficul din România ești supus unor riscuri mari. Agresivitatea în trafic, mai ales în aglomerările urbane este omniprezentă. În momentul în care:

  • Un șofer din zece declară că se enervează de fiecare dată când iese în trafic,
  • Doi șoferi din zece au coborât din mașină cel puțin odată ca să se certe cu un alt conducător auto.
  • Jumătate din toți participanții la trafic s-au simțit în pericol cel puțin odată.
  • Doi șoferi din zece se enervează în câteva minute dacă în fața lor merge mai încet o mașină
  • Un sfert din șoferi reacționează imediat atunci când un alt șofer e agresiv față de ei

Toate cele de mai sus sunt semnale de alarmă evidente. Calitatea vieții e dată și de siguranța în trafic. Violența (fie ea latentă sau manifestă) este un puternic factor de stres. Nimeni nu vrea să se știe sub o posibilă sabie a lui Damocles, gata oricând să cadă fără vreun semn prevenitor.  

Paradoxal, același studiu relevă că riscurile care vin odată cu agresivitatea în trafic sunt conștientizate la nivelul respondenților. 80% dintre cei chestionați au admis că persoanele care se enervează la volan sunt mai predispuse la comportamente periculoase în trafic.

În cazul de față sloganul meu #asiguratErelaxat își mai pierde din putere, dar evident că este mai bine să existe diverse protecții pentru fiecare: pentru mașină (Casco) și pentru noi ca persoane (asigurări de accident sau de asigurări de sănătate). 

(1) Studiul este parte a campaniei ”Fii treaz la volan”, un demers inițiat de APPA – Asociația Pentru Promovarea Asigurărilor

Pentru orice detalii suplimentare despre asigurări, inclusiv ofertă, nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp 0769955776 sau la email adrian.stoica@justasig.ro 

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider