asigurare accident șofer

ASIGURAREA DE ACCIDENT PENTRU ȘOFER

Polițelor RCA li se pot adăuga așa numitele ”ridere” – produse puțin costisitoare care oferă beneficii complementare conducătorilor auto în caz de întâmplări mai puțin obișnuite și fericite.  Avem aici mai multe produse de tractare, de depanare (adică dacă rămâi în pană – de exemplu – vine asistența plătită de asigurător și te rezolvă), sau o asigurare accident șofer.

Despre un astfel de produs vă voi vorbi aici. Este vorba de produsul nemților de la Signal Iduna, ”Signal Expert”, care are trei componente:

  • Protecție medicală a șoferului vinovat implicat în accident
  • Asistență la daună în fazele întocmirii devizelor de reparații 
  • Tractare în caz de accident.

Sunt 6 pachete cu diferite acoperiri cu prețurile de la 65 la 139 lei pe an. Ca să vă faceți o idee: pachetul al patrulea, care costă 115 lei/an acoperă spitalizare pentru șofer în caz de accident (oricine conduce mașina) de 7500 lei/an, servicii medicale fără internare până la 5000 lei, indemnizație de spitalizare la stat de 250 lei/zi, medicamente de 1000 lei/an, recuperare de până la 5000 lei/an.

Un lucru e foarte important și îndeobște puțin cunoscut: șoferul vinovat de producerea unui accident nu are protecția dată de asigurarea de la CNAS – adică în cazul în care este vătămat, conform legii, primește facturi pentru orice serviciu medical care nu e de urgență, inclusiv de la spitalele de stat. Legea 95/2006 precizează clar la Art 320 excluderile asigurării de sănătate (1)

După mintea mea acest tip de asigurare ar trebui să însoțească orice RCA, inclusiv (sau mai ales) pe cel al RCA-urilor persoanelor juridice. 

(1)Persoanele care prin faptele lor aduc […] daune sănătății propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii și au obligația să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistența medicală acordată. Sumele reprezentând cheltuielile efective vor fi recuperate de către furnizorii de servicii medicale.”

Pentru orice detalii suplimentare despre asigurare accident șofer, inclusiv ofertă, nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp 0769955776 sau la email adrian.stoica@justasig.ro 

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider