ASIGURĂRI PENTRU BICICLETE ȘI BICICLIȘTI (2)

Spuneam că dacă mergi cu bicicleta, fie că ești un împătimit sau doar ciclist de week-end, trebuie să ai fi pregătit pentru tot soiul de primejdii. Aici voi vorbi despre pericolele care pândesc bicicleta ta. Și deci implicit forme de asigurare pentru biciclete.

PERICOLE PENTRU BICICLETĂ

Riscul de furt. Din păcate furtul bicicletelor este un flagel european extrem de vechi. Ca paranteză amintesc filmul lui Vittorio de Sica, Hoți de biciclete, care a fost turnat în 1948. Există și în România soluții de protecție care acoperă furtul bicicletei și al accesoriilor montate pe ea. O asigurare care te poate scuti de multe necazuri. Grija pe care biciclistul trebuie să o aibă este aceea de a avea bicicleta legată în repaos cu un antifurt. Antifurtul trebuie să fie prins de cadru, de roata din spate de un corp solid. 

Riscul de distrugere într-un accident. Aici avem mai ales riscurile pentru MTB-uri, pentru că predispuse la căderi, mai ales în coborâri. Evident că orice alt tip de bicicletă poate să fie distrusă total sau parțial într-un accident. Soluțiile optime sunt cele care leagă o asigurare de biciclete de asigurarea de locuință. Sunt asigurători care oferă drept clauză la asigurarea de imobil, bunurile de tip hobby și în afara locației asigurate. Principalul risc pe care îl acoperă în afara locației este tocmai riscul de accident. În concret, dacă ai o bicicletă cu cadru de carbon, cu care cazi în timp ce mergi și fisurezi cadrul, vei putea recupera contravaloarea respectivului cadru (sau a bicicletei, după caz). Această clauză are limită maximă de 4500 Euro. Această limită este însă suficient de acoperitoare pentru majoritatea bicicletelor.

Pentru orice detalii suplimentare nu ezitați să mă contactați pe messenger la@teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  0769955776  sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

 

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider