Asigurare casă de vacanță. Existe deja în România o cerere din ce în ce mai mare de asigurare a locuințelor secundare, altele decât cele principale, de domiciliu. Numărul familiilor care au suplimentar măcar o casă la țară este în creștere. Pentru aceste imobile, care nu sunt locuite permanent (1), riscul de daună majoră este cu siguranță mai mare. Asta deoarece chiar și un incident minor nesupravegheat poate produce daune mari. Am avut la un moment dat un client cu o casă într-una din stațiunile de pe Valea Prahovei la care s-a spart o țeavă de apă. Pentru că au trecut câteva săptămâni până când s-a constatat problema, pagubele au fost cu mult peste cele normale – a fost afectată toată casa.
Riscurile pe care trebuie să le asigurăm pentru aceste imobile secundare trebuie să fie complete (atât pentru clădire cât și pentru bunuri). Riscuri Flexa (2), cutremur, furt și vandalism, apă de conductă, inundație, alunecări de teren, sunt acoperi esențiale. Apoi e important de știut că se pot asigura și alte riscuri: centralele termice, aparatele de aer condiționat, asigurarea aparatelor electrice, electronice și electrocasnice pentru riscuri electrice, etc.
Ce e important să țineți seama: în momentul în care asigurați o locuință de vacanță trebuie să o declarați ca atare. Primele pe care le veți plăti sunt o idee mai mari, dar veți sta liniștiți. Importanța asigurărilor (și cele de locuință nu fac excepție) apare în momentul unei daune. Iar dacă încadrarea nu e corectă plata despăgubirilor poate fi refuzată.
(1) Casele de vacanță sunt toate locuințele care nu sunt locuite consecutiv un număr de zile (45 de zile de obicei)
(2) Flexa: Incendiu, trăsnet, explozie, căderea aparatelor de zbor
Pentru orice detalii suplimentare despre asigurare casă de vacanță, nu ezitați să mă contactați pe Messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp sau la email adrian.stoica@justasig.ro