Paradox Asigurare Casco

CASCO: PARADOXUL ROMÂNESC

Un studiu recent IRES (1) a relevat o chestiune paradoxală. În România avem în același timp: 85% dintre șoferi care consideră că o asigurare Casco este utilă și foarte utilă și un procent similar de 78% dintre șoferi care NU care au încheiată o astfel de poliță. Românii, deși și-ar dori, nu își protejează vehiculele cu asigurări casco. Care să fie explicația acestui bizar comportament de consum?

Prima explicație care îmi vine în minte e legată de preț. Românii CRED că e scump. În realitate lucrurile nu stau tocmai așa, deci e vorba de o lipsă de informare. Spun de fiecare dată când am prilejul (și am și scris câteva articole legate de asta) că de câțiva ani buni politicile de cost ale asigurătorilor din România au devenit mai flexibile. La momentul actual sunt mai multe soluții low cost de Casco pentru clienții persoane fizice. Deși nu discutăm de ceea ce în limbaj obișnuit s-ar chema ”full-casco”, aceste produse au acoperiri suficiente pentru a fi extrem de folositoare. 

O altă explicație este dată de fatalismul autohton ”nu mi se întâmplă tocmai mie” combinat cu permanenta ispită a amânării. ”Nu acum”, ”mai stau”, ”fac la salariul următor”, ”numai să treacă perioada de concedii” și tot așa până când zicerea devine imprecație ”da` ce fraier am mai fost că nu am făcut asigurare!”. Daunele cele mai multe sunt cele parțiale, care implică relaționări cu service-ul și costuri diverse. 

Recomandarea mea este să îmi cereți oferte de casco pentru vehiculul dvs. Foarte probabil să constatați că sunt soluții care să se potrivească cu bugetul și așteptările dvs.

(1) Studiul a fost făcut în Februarie 2020 pentru UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România

Ilustrație: ”Relativity” de MC Escher, 1953

Pentru orice detalii suplimentare despre asigurare CASCO nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  0769955776  sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider