ASIGURĂRI SĂNĂTATE

Asigurare privată de sănătate

Chiar și în trecutul apropiat conceptul de ”Asigurare privată de sănătate” era unul relativ straniu. Țin minte că nu mai de parte de acum câțiva ani, când mă ocupam cu vânzarea de biciclete, m-am întâlnit cu unul din cei mai importanți oameni din domeniu. Mi-a spus că se ocupă cu asigurări de sănătate internaționale. Nu am zis nimic, dar în sinea mea mi s-a părut ceva exotic, aproape bizar. De fapt era atât de simplu și firesc!

Lucrurile s-au schimbat rapid. Deja sunt chiar în România o mulțime de clinici și spitale private pe care le putem accesa. Companiile se gândesc la asigurări se sănătate ca la un beneficiu normal pentru angajați. Mai mult, însăși mentalitatea pacienților s-a schimbat. Dorim mai bine, mai repede, cu riscuri minime. Deoarece asta costă (și nu puțin) au apărut multiple soluții de asigurări private de sănătate.

Sunt pachete de sănătate individuale pentru toate bugetele. Avem versiunile de top. Aici acoperirea este World-Wide (costul anual începe de la 600-700 Euro anual). Apoi zona mediană (costuri anuale între 250 la 600 Euro), cu acoperire națională. Menționez aici ca o paranteză că sunt pachete de sănătate și în acest interval care au spitalizarea asigurată și în UE și Turcia. În fine, sunt și produse low cost, sub 250 Euro pe an. Acestea au acoperiri limitate, dar care pot rezolva anumite probleme punctuale de sănătate (inclusiv ale unor boli grave, cum ar fi cancerul).

Ce se acoperă printr-o asigurare privată de sănătate?

În primul rând există acoperirea Spitalizării. Asigurarea de sănătate funcționează mai ales pentru internarea într-un spital privat dar și pentru spitalizarea la stat. Sunt acoperite spitalizarea, procedurile chirurgicale, cazarea și masa, dispozitivele utilizate în timpul intervenției, consumabilele medicale folosite, medicamentele folosite în timpul spitalizării.

În al doilea rând se acoperă Ambulatoriu. Asta înseamnă decontarea Consultațiilor, Analizelor, Investigațiilor medicale și Tratamentelor de specialitate făcute fără internare.

Apoi poate fi Pachetul de sarcină. Se acoperă atât monitorizarea sarcinii cât și nașterea propriu-zisă.

Pachet de Prevenție. Include unul sau mai multe seturi de analize, făcute pentru monitorizarea stării de sănătate. 

Vă dau exemplul meu. La 41 de ani costul anual al pachetului meu de sănătate complet este de numai 2600 lei cu plata în rate. În acești bani beneficiez de:

  • Ambulatoriu nelimitat (inclusiv intervențiile chirurgicale în ambulatoriu). 
  • Spitalizare este de 150 000 lei (cu acoperire în UE și Turcia), indemnizație de 500 lei/zi în cazul spitalizării de stat plus 5000 lei în avans la internare. În caz de intervenție medicală am acoperite inclusiv serviciile medicale de dinainte și de după intervenție.
  • Prevenție de 1000 lei/an – analize, screening,  control preventiv.
  • Decontare directă (nu plătesc eu, plătește asigurarea direct) în orice rețea medicală din România și la orice doctor, chirurg sau profesor universitar.

Pentru orice detalii suplimentare nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  0769955776  sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider