asigurare sau abonament

ASIGURARE SAU ABONAMENT MEDICAL? BENEFICIUL SPITALIZĂRII (1/3)

În sistemul medical, la început a fost numai Statul. Și Statul era indolent, șpăgar și mojic. Apoi au început să apară servicii de Salvare, Clinici și în cele din urmă Spitale private. Condiții radical schimbate, curățenie, bun simț, aparatură modernă, igienă. După epoca monopolului de stat a venit deschiderea dată de abonamentele medicale. Un fee lunar și sunt incluse seturi de analize și reduceri pentru prestațiile medicale. Și totuși, cu toate discount-urile oferite, dacă te îmbolnăvești costă foarte mult. În plus ești legat de o anume rețea, cu bunele și relele ei. Apariția asigurărilor de sănătate privată a venit să rezolve multe din limitările pe care abonamentele le au. La momentul actual întrebarea ”asigurare sau abonament” e legitimă. Voi răspunde în 3 articole.

O asigurare de sănătate privată funcționează extrem de simplu și eficient. O plată relativ mică (1) ce conferă protecție extinsă în caz de îmbolnăvire. De fapt aici e problema: cheltuielile mari vin odată cu îmbolnăvirea. Și cele mai mari, odată cu internarea în spital. Dacă internarea este cu operație chirurgicală, multiplicarea costurilor e exponențială. Aici se află unul din cele mai mari avantaje în beneficiul asiguraților: acoperirea spitalizării. La privat se acoperă cheltuielile în limita sumei asigurate. Dacă te internezi la stat, primești o indemnizație zilnică astfel încât să îți poți plăti spitalizarea ”gratuită”.

Ce acoperă o asigurare medicală cu clauză de spitalizare? În primul rând, în limita sumei asigurate, e acoperit costul tuturor tipurilor de servicii medicale pe perioada internării (consultații, analize, investigații, imagistică, pregătirea de operație, operația, terapia intensivă, recuperare). Apoi costul cazării și al meselor în regim hotelier. Nu în ultimul rând este acoperit costul medicamentelor și al dispozitivelor medicale necesare. E foarte important de știut că acoperirea spitalizării este disponibilă atât pentru asigurările individuale cât și pentru cele de grup. Un alt element interesant este că sunt asigurări de sănătate cu acoperire internațională. Pe de-o parte avem produsele premium, care au limite de acoperire mari (de până la 3 000 000 Euro). Pe de alta avem produse accesibile, care acoperă spitalizarea în Europa și Turcia (eu am încheiat pentru mine un astfel de produs).

Un prim răspuns la întrebarea ”asigurare sau abonament” este dat din perspectiva acoperii spitalizării: asigurare medicală privată.

(1) Calculul primei de asigurare e complex și ține seama de multe aspecte: vârstă, sex, istoric medical, acoperiri , etc.

Pentru orice detalii suplimentare și OFERTE nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  0769955776  sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider