ASIGURĂRI PENTRU BICICLETE ȘI BICICLIȘTI (1)

Dacă mergi cu bicicleta, fie că ești împătimit, fie doar amator, trebuie să ai grijă la tot soiul de pericole.  Sunt riscuri care vizează bicicleta și altele care îl vizează pe ciclist. Pentru fiecare din ele există forme de asigurări care oferă protecție. Aici voi enunța pe scurt pericolele la care este expus biciclistul. Și ce soluții avem să le ameliorăm. Asigurări bicicliști pentru că în ultima vreme din ce în ce mai mulți mergem pe bicicletă, nu?!

PERICOLE PENTRU BICICLIST

  1.  Evident că cea mai mare primejdie este aceea a unui accident. Biciclistul poate cădea din cauza unei simple denivelări. I se poate deschide o portieră în față (pentru cicliștii urbani e cea mai mare primejdie). Evitând un pieton imprudent se poate dezechilibra. Sau există riscul de a fi acroșat de un autoturism în trafic. Poate cădea dacă are pantofii de sport prinși în SPD-uri. Accidentele sunt costisitoare din punct de vedere financiar. Asta pentru că luxațiile, entorsele, fracturile, etc. costă atât din punct de vedere medical cât și indirect – costul recuperării. Asigurările de accident: acordă o indemnizație pentru daune medicale din accident, de spitalizare și o sumă pentru intervențiile chirurgicale. Asigurările de accident sunt ieftine. Un exemplu: pentru 270 lei pe an avem următoarea asigurare de accident: Indemnizație de spitalizare de 500 lei/zi (max 60 de zile) și Intervenție chirurgicală de 7000 lei.
  2.  Un alt pericol este dat de faptul că, dacă un biciclist provoacă o daună unei alte persoane (sau îi strică un bun), aceasta îi poate solicita daune. La acest risc se expun mai ales cei care călătoresc în străinătate. Ca urmare a acestui risc, există asigurările de răspunderi civile. Răspunderea civilă te protejează, plătind daunele produse de tine, în cazul în care ai produs vătămări corporale sau daune materiale unui terț. Aceste asigurări de răspundere civilă pot fi vândute ca atare sau se pot atașa ca clauze unor alte asigurări. Cel mai adesea răspunderile civile sunt clauză la o asigurare de locuință. Alte variante ieftine sunt cele ale asigurărilor pachet: accident cu răspundere civilă. 

CONCLUZIE

E important pentru orice biciclist să aibă o asigurare de accident și un de răspundere civilă. Exista chiar și produse speciale de asigurări pentru bicicliști, care acoperă atât biciclistul în caz de accident cât și în cazul în care produce prejudicii. Pentru orice detalii suplimentare nu ezitați să mă contactați pe site https://www.teasiguricuadrian.ro/asigurari-de-viata/ pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  +40 745 532 615 sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

 

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider