ASIGURĂRI AUTO

ASIGURĂRI AUTO – CE IUBEȘTI, ASIGURI

Asigurări auto – Casco. Am mai scris despre asta și e perfect adevărat: relația pe care o au românii – majoritatea lor – cu mașinile este una afectivă, uneori chiar la limita mecafiliei. Și, cum avea ca slogan într-un alt context un asigurător – referindu-se la produse de sănătate – ”ceea ce iubești, asiguri”.

Un lucru important: rata daunalității pentru autovehicule este foarte mare (1) – mobilitatea lor sporind exponențial riscurile la care sunt supuse. Avem de-a face cu daune provocate de coliziuni în trafic, de autori necunoscuți (câți nu am găsit mașina cu o aripă sau o ușă înfundată într-o parcare), căderi de corpuri și fenomene atmosferice (o da, se apropie sezonul maximei expuneri la aceste ultime două riscuri), daune din neatenție atunci când parcăm, elemente vitrate sparte de criblura omniprezentă pe drumurile noastre, etc., etc. 

De asta clienții pot beneficia de foarte multe produse prin care să își protejeze bunul cel mai drag, la prețuri rezonabile. Asigurările Casco sunt destul de complexe – de asta vă invit să detaliem subiectul într-o discuție unu la unu. E important de știut că produsele pot fi cu sau fără franșiză (2), că dincolo de riscurile de bază, în funcție de asigurător, pot fi incluse și clauze suplimentare cum ar fi acoperirea daunelor produse în afara drumurilor publice sau riscul de apă la motor sau protecția jantelor și anvelopelor. Apoi, majoritatea asigurătorilor acceptă plata în rate, trimestriale sau chiar lunare, astfel presiunea financiară putând fi redusă. Strict pentru persoanele fizice – ideal pentru mașinile mai vechi (de până în 15 ani) sunt și produse low cost, de exemplu produs care costă literalmente cât RCA-ul.

(1) De mai mulți ani liniile auto de business sunt pe pierdere pentru asigurători, adică au cheltuieli (în special cu costul daunelor) mai mari decât încasează prime de la asigurați.

(2) Franșiza este suma pe care o suportă asiguratul în cazul producerii unei daune.

Pentru orice detalii suplimentare despre asigurări auto nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  0769955776  sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider