În primul rând o afacere mică sau mijlocie trebuie asigurată. Puțini antreprenori conștientizează că un incident major poate atrage după sine chiar falimentul firmei. Anii de muncă, de construcție a firmei, de creșteri și de realizări frumoase se pot risipi ca fumul. A fi antreprenor înseamnă și a știi să gestionezi riscurile, să anticipezi și să iei măsuri din vreme. O asigurare IMM este foarte accesibilă și simplă dar poate scuti de bătăi de cap complexe și costisitoare. Pe piață sunt câtva produse foarte bune.
Avem 3 tipuri de riscuri majore cu care un IMM se poate confrunta și pentru care trebuie să fie asigurat.
- Protecție pentru clădiri, stoc de marfă, echipamente, utilaje, materiale, etc. Protecția este pentru o multitudine de riscuri. Enumerăm câteva dintre ele. Mai întâi este acoperirea FLEXA (incendiu, explozie, trăsnet, căderi de corpuri aeriene). Apoi avem protecție la cutremur, alunecări de teren, riscuri atmosferice (furtuni, grindină, viitură, căderi de zăpadă, etc.) Avem și lovirea de către vehicule care nu aparțin firmei. Daunele provocate de apa de conductă, refulări, inundații, etc. Riscuri legate de greve, revolte, tulburări civile, vandalism. Nu în ultimul rând furtul poate fi o clauză a unei asigurări IMM (din locație sau în momentul transportării mărfurilor).
- Protecție pentru angajați. Sunt clauze ale asigurării IMM-urilor care pot acoperi spitalizarea, concediul medical, operațiile, dacă cauza a fost un accident. Pot fi incluse totodată și invaliditatea sau decesul angajaților. Acest tip de clauze sunt excelente pentru firmele care au producție și în care riscul ca angajații să sufere accidente este mai mare.
- Răspundere civilă față de terți. Răspunderea civilă apără firma de consecințele financiare ale eventualelor daune sau vătămări corporale produse unor terți din neglijența ta sau a angajaților tăi. Te acoperă dacă un client pățește ceva de la un produs pe care îl comercializezi sau produci, are un accident în incinta magazinului tău, etc.
IMPORTANT! Într-o asigurare IMM poate fi inclusă și o clauză de BI, Business Interruption. Prin aceasta se acoperă pierderile financiare ca urmare a întreruperii activității în urma unui eveniment acoperit de poliță. De exemplu: dacă cofetăria pe care o ai ia foc sau dacă magazinul tău e distrus de un cutremur.
Pentru orice detalii suplimentare nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp 0769955776 sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro
Error: Contact form not found.