Asigurări Uniunea Sovietică

ASIGURĂRILE ÎN UNIUNEA SOVIETICĂ

Știați că au existat asigurări și în Uniunea Sovietică. Compania monopol (cum altfel?) a statului pentru asigurările interne era GOSSTRAH, Înființată în 1921, ea avea portofoliul destul de apropiat de cel al unei companii de asigurări normale: agricole, animale, viață, auto, imobile, accident, etc. O diferență interesant de menționat e dată de faptul că în perioada comunistă nu erau disponibile produse de răspundere civilă delictuală. Acesta ar fi fost un tip de protecție de ne-acceptat în sistemul comunist.

Începând cu 1947 sistemul de asigurări în Uniunea Sovietică a mai presupus înființare a încă unei companii de asigurări. INGOSSTRAH avea ca obiect asigurările externe ale URSS-ului. Primul birou a fost deschis în vecina Finlanda (1952). Apoi, în anii următori au fost deschise filiale în UK, Franța, Austria, Egipt, Sudan, etc. Până la căderea comunismului INGOSSTRAH a fost asigurătorul Olimpiadei de la Moscova din 1980. 

Interesant este că ambele companii sovietice funcționează și în zilele noastre. GOSSTRAH a devenit ROSGOSSTRAH. Cu peste 25 de milioane de clienți persoane fizice și 250.000 de clienți persoane juridice este un jucător redutabil al pieței globale de asigurări.

Pentru orice detalii suplimentare legate de asigurări nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  0769955776  sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider