asigurări viață Apolo 11

ISTORIE ASIGURĂRI: ”POLIȚELE” DE VIAȚĂ ALE ASTRONAUȚILOR APOLO 11

Asigurări viață Apolo 11. Zborurile NASA ale misiunilor Apolo – cele care aveau să ducă primii oameni pe suprafața lunară (da, știu, unii zic că nu-i așa, că umbre, radiații cosmice și steag fluturând, etc. etc.) – au fost considerate ca având riscul necuantificabil de către societățile de asigurări. Și gândiți-vă că vorbim de companii de asigurări din SUA, care în principiu asigură cam orice (de la părți ale corpului la răpiri, inclusiv răpiri extraterestre). Trebuia găsită o soluție de protecție financiară pentru familiile celor trei astronauți care urmau să zboare pentru prima dată către Lună – Neil Armstrong, Michael Collins și Buzz Aldrin. 

Soluția găsită a fost extrem de simplă, o găselniță genială. Cei trei au lăsat familiilor cărți poștale datate și semnate cu autografele lor, în ideea că dacă s-ar fi întâmplat un eveniment fatal să poată fi vândute de către colecționari. Ce s-a întâmplat apoi e istorie: pe 20 Iulie 1969  modulul lunar aseleniza și Neil Armstrong făcea un pas mic pentru om dar mare pentru omenire pe suprafața prăfuită. Misiunea  Apolo 11 avea să fie un triumf și ”polițele” de asigurare nu au fost folosite. Totuși, în timp, aceste cărți poștale tot au devenit obiect al dorinței colecționarilor de artefacte lunare, având o valoare din ce în ce mai mare. 

Pentru orice detalii suplimentare despre asigurări de viață (chiar și pentru asigurări viață Apolo 11) nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp 0769955776 sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

 

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider