Asigurări voluntare de sănătate

Pandemia CoViD a crescut interesul românilor pentru asigurări de sănătate

Pandemia CoViD 19 continuă să impresioneze atât prin rata mare răspândirii (o persoană bolnava infectează în medie alte 2.8 persoane – statistica aprilie 2020 World Health Organization), cât și prin măsurile luate de autoritățile țărilor impactate pentru a contracara efectele negative, sănătatea populației, fiind un bun național. Și aici discuția se intersectează cu beneficiile date de ceea ce se cheamă ”asigurări voluntare de sănătate”.

În mod cert, criza sănătății a crescut la nivelul fiecăruia dintre noi conștientizarea privind valoarea a sănătății. Doar atunci când o pierdem sau avem un risc mare de a o pierde, realizam cât de important este sa o protejam.

Rezultatele Barometrului IRES-UNSAR privind Percepția riscului și cultura asigurărilor din România, comunicate la începutul acestei luni (Iulie 2020) de UNSAR, evidențiază ca 28% dintre români sunt mai interesați acum de asigurările voluntare de sănătate decât erau înaintea pandemiei.

Printre serviciile pentru care respondenții ar fi dispuși să plătească suplimentar se număra: analizele de laborator (73%), recuperarea medicală (69%), imagistica medicala (67%) și ambulatoriu de specialitate (65%). Nemulțumirea cea mai mare a celor care au răspuns studiului se referă la: timpul mare de așteptare în fața cabinetului medical (45%), durata lunga de așteptare pentru o programare (44%), epuizarea rapida a serviciilor gratuite de la stat (43%). Este exact ce identificam în seria de scurte filme dedicată asigurărilor private de sănătate de pe canalul meu de Youtube,

Ne regăsim cu toții în concluziile studiului. Rezolvarea celor mai mari nemulțumiri privind serviciile medicale actuale este: asigurarea voluntară (privată) de sănătate. Este “centura de siguranță” pe care ne-o putem prinde pentru a fi siguri că facem totul pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea sau pentru a beneficia de servicii medicale prompte și de calitate, atunci când e nevoie.

Avem impresia că responsabilitatea privind propria sănătate se referă doar la noi, însa pandemia ne arata că și acest bun de neprețuit este împărtășit cu ceilalți. Doar într-o starea de sănătate buna putem fi eficienți și totodată să îi ajutăm și pe ceilalți.

Pentru orice detalii suplimentare despre asigurări voluntare de sănătate, inclusiv ofertă, nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp 0769955776 sau la email adrian.stoica@justasig.ro 

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider