Un Casco bun pentru fiecare

Nu știu dacă ține de specificul național, dar există o tendință locală de a te îngriji cel mai mult de mașină, mai ales dacă e mai nouă. A fost la un moment dat un client care, plecând într-o vacanță în Grecia, și-a asigurat mașina, dar familia nu. Întâmplarea e anecdotică, dar reprezentativă. Cel mai adesea mașina este prelungirea mecanică a proprietarului ei, iar legătura este una afectivă. De aici probabil și faptul că majoritatea celor cu vehicule noi vor un casco bun cu acoperiri multiple.

Adevărul e că, fiind permanent în mișcare, pentru o mașină riscurile sunt mai mari, iar reparațiile costisitoare.  Sunt și foarte multe posibilități de daună. Avem coliziuni în trafic cu alte vehicule (chiar dacă nu ești vinovat poți beneficia de ”regres RCA(1)) sau izbiri de orice altă natură, derapări, răsturnări. Apoi sunt riscurile derivate din calamități naturale, incendii, explozii, căderi de corpuri (zăpada de exemplu), grindină, etc. Apoi avem evident acoperit riscul de furt total (când suntem în Bulgaria și nu mai găsim mașina în parcare, de exemplu), sau furt parțial, când ne sunt furate oglinzile sau antena. Avem în fine acoperit ”autorul necunoscut”. Aici intră vandalismul, cel care ne-a lovit în parcare și a dispărut, etc.  Încă, la un casco bun putem alătura și clauze conexe. Aceste clauze pot scuti de cheltuieli mari. Avem tractare a vehiculului, asigurare de accident pasageri/șofer, asigurare bagaje, etc. 

Mai e un aspect demn de luat în seamă. În industria auto este o inflație a prețurilor mai mare decât cea a leului. Iar asta face ca costul reparațiilor să fie într-o permanentă dinamică ascendentă. Soluția este dată de protejare mașinii prin achiziția unui casco bun. Știu că mulți vor casco bun și ieftin, dar, ca mai pe peste tot, și aici se aplică vorba aceea că ”nu merge și cu slănina-n pod și cu varza unsă.” Important e faptul că acum pe piață sunt multiple oferte și că deci prețul poate fi negociat astfel încât să fie unul corect. Încă, facilitatea achitării în rate este una excelentă de care mulți beneficiază pentru a avea mașina protejată.

(1) Regres RCA este o clauză ce îți permite să îți repari mașina accidentată pe casco, chiar dacă nu ești vinovat, urmând ca asigurătorul tău să se regreseze asupra vinovatului și deci să recupereze dauna din RCA-ul lui. Este o clauză bună în cazul în care ai o daună cu un vehicul asigurat RCA la o companie nu foarte bun platnică. 

Pentru orice detalii suplimentare nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  0769955776  sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider