Casco iarna

CASCO-N IARNĂ

Iarna, anotimpul cu cele mai multe daune auto. Este adevărat, iarna accidentele grave au tendința să scadă în frecvență. Dar recuperează din plin cele ușoare. În cei 12 ani în care am activat în domeniul auto, iarna era un anotimp în care intrările în tinichigerie-vopsitorie creșteau. Cei care aveau o asigurare casco iarna erau și cei mai puțin stresați. 

Riscurile suplimentare de care vă protejează o poliță Casco iarna sunt multe. Încerc să trec în revistă pe scurt. 

  • Polei sau ninsoare proaspătă pe carosabil. Țin minte că în primul an în care am condus iarna, am mers foarte tare pe o străduță și când am pus frână automobilul s-a transformat în sanie (în anii aceia nici pomeneală de anvelope de iarnă, iar ABS-ul era ceva ce văzusem doar la TV). Din fericire nu am avut accident, pe strada în care am țâșnit ca un glonț ne-trecând nicio mașină. Dar putea foarte bine să treacă. 
  • Vizibilitate redusă. Multe din accidente se produc din cauza vizibilității scăzute. Mă gândesc la ceață, dar și la momentele în care ninge abundent. De fiecare dată când am mers iarna în condiții meteorologice extreme, nivelul de stres a fost foarte mare.  Iar asta pentru că într-adevăr riscul ca un obstacol să apară brusc era foarte mare.
  • Ploaie înghețată și țurțuri. În Februarie 2019 a fost acel ”Freezing rain” care a făcut ca enorm de mulți copaci să se rupă, să se formeze pe cablurile din oraș țurțuri monstruoși. Au fost extrem de multe daune auto. Crengi sau chiar copaci căzuți peste mașini, țurțuri care au spart lunete ori parbrize. Atunci a fost un fenomen amplu și extrem și prin amplitudinea lui. Iernile (în ultimii ani în lunile Ianuarie și Februarie) abundă de asemenea întâmplări.  
  • Daune provocate de utilajele de deszăpezire. Aici e specialitatea doreilor, indiferent de profesia lor. Coroborată cu o lipsă cronică a parcărilor în București, acțiunea neatentă a celor care conduc plugurile de zăpadă face ca numărul daunelor să crească

E bine să se țină seama de asta să se încheie pentru anotimpul rece o asigurare Casco pentru vehicul. Pentru orice detalii suplimentare nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  0769955776  sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider