Cea mai mare despăgubire

1,8 milioane de lei, cea mai mare despăgubire plătită pentru o asigurare de viață

Cea mai mare despăgubire plătită anul trecut în România de către o companie de asigurări de viață a fost de 1,8 milioane de lei (cca 360 000 Euro), într-un caz de deces. Apoi a fost o indemnizație plătită într-un caz de îmbolnăvire gravă – 839 000 lei. Pentru invaliditate permanentă cea mai mare despăgubire din 2020 a fost de 150 000 lei (1).

Mai mult, în semestrul I 2021 volumul total al indemnizațiilor brute, maturităților și răscumpărărilor plătite aferente asigurărilor de viață s‐a situat, la un nivel de 543 932 293 lei. Asta a reprezentat un plus 8,9% față de perioada similară din anul anterior. Avem deci un trend crescător, un interes din ce în ce mai mare față de aceste produse atât la nivelul individual cât și al companiilor (asigurarea de viață ca beneficiu pentru angajați). Este normal pentru că este un semn de maturitate financiară.

Asigurările de viață sunt plase de siguranță care ar trebui să fie esențiale fiecăruia din noi. Măsura utilității unei asigurări de viață este dată în momentele cu adevărat dificile prin care putem trece. În principiu, asigurările de viață pot fi de două feluri: 1. cu componentă exclusivă de protecție (un fel de Casco uman) sau 2. mixte, având atât componente de protecție cât și de acumulare. Dacă asigurarea este de protecție pură (adică dacă nu are și o componentă de acumulare), atunci nu noi vom beneficia de ea, ci cei dragi nouă. În cazul celălalt, indiferent de ce se întâmplă cu noi, deci și în cazul de dorit al supraviețuirii, beneficiem de suma asigurată.

Chiar, voi aveți o asigurare de viață?

(1) Conform unui comunicat UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare

Pentru orice detalii suplimentare despre asigurările de viață nu ezitați să mă contactați pe Messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp sau la email adrian.stoica@justasig.ro 

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider