culoare RCA

DE LA 1 IULIE 2020 CARTEA VERDE DEVINE… ALBĂ

Cei de la BAAR (1) au anunțat că începând cu 1 Iulie 2020 culoarea poliței de asigurare ”Carte Verde” va fi…albă. În România majoritatea polițelor RCA au inclusă și Cartea Verde. Adică oferă protecție de răspundere civilă auto și în afara țării. În toate sau o parte din țările convenției ”Carte Verde”. Legat de culoare RCA, foaia verde dispare și în loc rămâne banala foaie velină pe care să se imprime polița. BAAR mai precizează că polițele de asigurare emise înainte de data de 1 Iulie 2020 și care sunt tipărite pe hârtie verde își vor menține valabilitatea până la expirarea perioadei înscrisă în respectivele polițe (2).

Totodată se menține obligativitatea tipăririi pe hârtie a poliței Carte Verde în momentul ieșirii din țară. Totodată este bine să verificați înainte de a pleca cu mașina dacă Cartea Verde aferentă RCA-ului dvs. acoperă țările prin care călătoriți. În caz că nu e bine să vă faceți un supliment din țară, cele pe care le veți lua la diverse vămi fiind de regulă mai scumpe. Iarăși, e bine să verificați și perioada de valabilitate, astfel încât asigurarea dvs. să nu expire în timpul călătoriei. 

(1) Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România

(2) Pe situl BAAR se precizează: ”Consiliul Birourilor, organizația care coordonează activitatea Sistemului Carte Verde, a decis ca fiecare birou național care face parte din sistem să decidă la rândul său cu privire la culoarea hârtiei (alba și/sau verde) pe care va fi tipărită polița de asigurare Carte Verde începând cu data de 01.07.2020 și să comunice decizia respectivă Consiliului Birourilor și autorităților vizate din țările lor.”

Pentru orice detalii suplimentare despre polița de Carte Verde sau chiar și despre culoare RCA nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp 0769955776 sau la email adrian.stoica@justasig.ro 

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider