asigurare cyber

CYBER INSURANCE

Cyber insurance. Digitalizarea mondială, accelerată post pandemie, aduce cu sine o creștere aproape exponențială a riscurilor cibernetice. Dacă vreți să vizualizați scara uriașă la care se desfășoară atacuri cibernetice, puteți consulta acest site. Și aici nu sunt prinse atacurile tailor-made, de genul phishing-ului (1) care vizează companiile. Poate că mai țineți minte atacul de proporții din 2016, când directorul financiar de la Bistrița al unei companii multinaționale germane a transferat 40 milioane Euro în conturile unor hackeri (știrea ProTv din 2016). Chiar dacă nu toate atacurile au dimensiuni epice ca cel de acum aproape un deceniu, ar fi neplăcut pentru orice director să constate că baza de date e publică și că primește amenzi GDPR. Sau că are sistemele informatice prin care își deservește clienții blocate. Sau că dintr-o eroare a plătit o factură furnizor într-un cont clonat. Pentru toate aceste riscuri și multe altele există protecția dată de o asigurare Cyber. 

Ce protecție poate conferi o asigurare Cyber?

  • Acoperă costurile care derivă dintr-un atac cibernetic (costuri directe, cele legate de securitatea IT, inclusiv plata amenzilor GDPR, dacă acestea au fost primite ca urmare a atacului).
  • Se acoperă daunele de tip Cyber Crime: transferurile frauduloase de fonduri (phishing-ul și vishing-ul (2), furtul din conturi, inclusiv din cardurile de credit sau debit ale firmei. Important – inclusiv fondurile personale ale managementului pot fi protejate de o asigurare Cyber a firmei.
  • Acoperă extorcarea: răscumpărarea dacă este cerută legat de un atac malware sau orice incident cibernetic – inclusiv pentru păstrarea ca atare a unor informații confidențiale. Protejează de daunele rezultate din furtul identității corporate sau generate de operațiuni de frauduloase de cryptojacking (3) sau botnetting (4). 
  • Acoperă daunele sistemelor IT și poate avea clauză de întrerupere a afacerii (BI – Business Intrerruption) atât pentru costurile de refacere a bazelor de date, infrastructurii IT, etc cât și pentru pierderea profitului sau majorarea costului cu forța de muncă. 
  • Are o componentă de răspundere media. Protejează împotriva efectelor defăimării și acoperă daunele provocate de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală. Decontează costurile legate de o agenție de PR pentru refacerea reputației în urma atacului cibernetic.
  • Poate avea o componentă de răspundere față de terți, inclusiv de răspundere managerială. Poate plăti amenzile sau costul cu asistența juridică sau chiar cu procesele intentate.
  • Acoperă daunele din erori tehnologice și omisiuni.

Pentru orice detalii suplimentare despre Cyber insurance, inclusiv ofertă, nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp 0769955776 sau la email adrian.stoica@justasig.ro 

(1) Phishing-ul este acea formă de înșelăciune electronică prin care atacatorii obțin date confidențiale (parole) pe care le folosesc în scopuri oneroase; sau solicită transferul unor sume de bani prin trimiterea de emailuri de pe adrese care clonează adrese reale.

(2) Vishing-ul sau ”voice phishing” este acea formă de înșelăciune care implică contactarea telefonică a celor atacați de către persoane care se pretind a fi altcineva decât sunt.

(3) Cryptojacking-ul este un tip de malware care se ascunde într-un sistem informatic și îi fură resursele de calcul pentru a le putea folosi în mining-ul crypto-monede valoroase precum Bitcoin.

(4) Botnetting-ul este un tip de malware care se ascunde într-un sistem informatic și îl transformă într-un botnet

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider