Daune incendii

DAUNELE DIN INCENDIU – CEA MAI MARE GRIJĂ LEGATĂ DE LOCUINȚE

Daune incendii. Un studiu UNSAR (1) arată că legat de daunele imobiliare, avem  în 2019 următoarele:

? Cele mai mari 10 daune imobiliare achitate de asigurători români au însumat aproape un milion de euro (4,6 milioane lei).

? Primele nouă din zece daune imobiliare au fost provocate de incendii, a zecea fiind cauzată de o inundație catastrofică

? Cea mai mare daună achitată de un asigurător a fost de 782 000 lei. Locurile 2 și trei au fost reprezentare de daune de 590 600 lei respectiv 505 900 lei.

Analizele arată că îngrijorarea cea mai mare a românilor în ceea ce privește locuința este legată de incendiu. Eu cred că așa va și rămâne până la primul seism major care ne va afecta. 

Cei de la UNSAR arată paradoxul de la noi: „România se află pe primul loc în Europa în ceea ce privește ponderea proprietarilor de locuințe, peste 96% dintre români având locuințe proprietate personală, potrivit celor mai recente statistici ale Eurostat. Acest lucru contrastează cu gradul de acoperire prin asigurare încă redus, chiar și în condițiile în care, pe lângă incendii, explozii sau alte riscuri individuale, există pericolul constant al unor catastrofe naturale cu impact pe scară largă. Astfel, acest context scoate în evidență importanța unei protecții financiare adecvate cu ajutorul unei asigurări specializate”

Totuși este îmbucurător că interesul românilor față de asigurările de locuințe este în creștere. În 2019 numărul imobilelor asigurate a crescut cu 2.2% față de 2018.

Pentru orice detalii suplimentare despre asigurări de locuințe, nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp 0769955776 sau la email adrian.stoica@justasig.ro 

(1) UNSAR, Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, este o organizație creată în scopul dezvoltării şi extinderii colaborării și cooperării în domeniul asigurărilor şi reasigurărilor.

Error: Contact form not found.

 

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider