ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE PRIVATE – EXCLUDERILE

Vreau să discut despre excluderile asigurărilor private de sănătate. Ideea mi-a dat-o unul din membrii rețelei cu care sunt conectat pe Linked-In la primul sau al doilea film din serie. De obicei se evită această parte într-o comunicare comercială (evident că se discută cu clientul despre excluderi în momentul prezentării produsului), dar trebuie să aduc puțină lumină pentru că e normal ca viitorul asigurat să ia în deplină cunoștință de cauză o decizie. Oricum, pentru detalieri (nu doar despre excluderi asigurări sănătate) vă invit să discutăm.

Cele mai bune asigurări medicale private sunt de tipul ”all risks”, adică acoperă tot ce nu e în lista de excluderi. Iarăși fac inevitabila comparație cu abonamentele de sănătate. Acolo sunt liste nesfârșite cu prestații medicale, unele, puține, decontate integral, altele 80%, altele 50% etc, până la servicii pentru care se dă doar un discount de 20%. Este complicat și cu adevărat niciun client nu poate cerceta în amănunt ce e acoperit și ce nu. Evident că situația e total diferită în cazul asigurărilor de sănătate ”all risks”. Aici lista cu excluderi e clară, ușor de înțeles. 

Asigurările ”all risks” acoperă tot ce nu este în excluderi. Dar ce sunt excluderile? Pe scurt este vorba de riscurile care nu sunt acoperite de o asigurare. În cazul asigurării private de sănătate aceste excluderi sunt într-o proporție covârșitoare normale. De regulă pentru acoperire de spitalizare se exclud: Bolile preexistente – evident, asigurarea acoperă un risc probabil, nu unul cert (1). Apoi, normal, consecințele consumului de alcool sau stupefiante, consecințele acțiunilor intenționate (cum ar fi tentativele de suicid), ale automedicației sau dacă serviciile medicale sunt prescrise de o persoană care nu e licențiată. Sunt iarăși excluse serviciile medicale de chirurgie estetică, bolile psihice sau cele de nutriție. Iarăși, sunt excluse serviciile medicale care sunt acoperite prin programe speciale de stat – SIDA, TBC, pandemii, etc. (aici, orice ar fi, tot în sistemul de stat ajungi). Unele asigurări exclud și partea de proteze – altele o includ. Unele acoperă doar serviciile la locația furnizorilor de servicii medicale (cabinete, clinici, spitale), altele asigură și servicii de ambulanță. Cele descrise mai sus nu sunt complete, dar sunt relevante. De regulă excluderile unei polițe private de sănătate nu alterează esențial funcționarea ei și nici beneficiile pe care clientul le are. 

Principiul de bază al asigurărilor private de sănătate este acesta: intri în asigurare fără să ai afecțiuni preexistente, iar când apar probleme – fie din boală, fie din accident – poți fi consultat / investigat / tratat oriunde, la orice medic, în cele mai bune condiții. Toate fără să mai dai niciun ban în plus față de prima de asigurare.

(1) Sunt asigurări care preiau și bolile preexistente în acoperiri. Fie în ambulatoriu, fie, în cazul polițelor de grup, chiar și spitalizarea.

Pentru orice detalii suplimentare despre excluderi asigurări sănătate nu ezitați să mă contactați pe Messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  0769955776  sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider