inspecție de risc RCA

PRIMA POLIȚĂ RCA CU INSPECȚIE DE RISC

Inspecție de risc RCA. Începând cu luna Iunie a.c. (2020) cei de la Groupama au schimbat maniera de emitere a RCA-urilor. Pentru persoanele fizice care au vehicule cu discontinuitate a poliței RCA, este obligatorie la emiterea unei noi polițe obligatorii de răspundere civilă auto fie efectuarea unei inspecții de risc fie o declarație pe proprie răspundere a proprietarului cum că nu a avut accidente în perioada în care mașina nu a avut RCA..

Motivul este că, odată cu posibilitatea emiterii de RCA-uri pentru fracții mici de timp (de până la o lună) a crescut numărul de fraude. Deși legea specifică că un vehicul trebuie să fie asigurat RCA chiar dacă nu rulează, mulți posesori de vehicule țin o mare parte din an vehiculele neasigurate. Atunci când circulă, de multe ori o fac fără a avea RCA – asta pentru că nevoia de mobilitate apare brusc, iar RCA-urile intră în vigoare la minimum plus o zi de la emitere. 

Care va fi impactul real și cum va funcționa în fapt, este dificil de anticipat. E limpede însă că într-o primă fază numărul de RCA-uri emise de Groupama pe o lună sau trei va scădea. Decizia asta se poate constitui într-un precedent și pentru ceilalți asigurători, care să le urmeze exemplul.

Pentru orice detalii suplimentare despre inspecție de risc RCA nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp 0769955776 sau la email adrian.stoica@justasig.ro 

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider