inundația pe perete

INUNDAȚIA

Nu, nu despre o inundație catastrofică va fi vorba aici. Dacă citind titlul ați vizualizat cu ochii minții o viitură gigantică, ca un tsunami care ia în drumul ei case, animale și proprietăți, sunteți departe de adevăr. În cele ce urmează va fi vorba despre petele maronii care apar când și când pe tavanul și pereții apartamentelor. Cea mai des întâlnită formă de daună imobiliară: inundația de la vecini.

Cine a avut vreodată apartamentul inundat știe sentimentul de frustrare pe care ți-l dă apariția bruscă a infamelor pete. Apartamentul TĂU, căminul tău drag, este brusc maculat, urâțit dintr-o dată de cicatricele umede apărute de la vecinul de mai sus. O țeavă spartă, un racord îmbătrânit, graba și neatenția din care un robinet nu e închis și gata, răul se produce. Mirosul jilav de var umezit și pata/petele de formă neregulată sunt prezente, enervante. Și atunci vrei ca apartamentul tău să redevină frumos și curat cum a fost. Asta e momentul cel mai des întâlnit în care te feliciți că ai făcut o asigurare de casă – dacă ai făcut-o, firește. Stresul cheltuielilor stricătoare de buget este extrem de mic. Avizezi dauna, de multe ori ai clauza de auto-constatare, repari și apoi primești banii. Din nou camera e proaspătă și frumoasă, nici urmă de inundație.

Mai e un caz, acela în care tu ești cel care generează inundația. Pentru asta există componenta de răspundere civilă a asigurări de locuință. Daunele pe care tu le produci sunt suportate de asigurarea ta. Atunci când vecinul / vecinii sună la ușa ta furioși că pe pereții lor au apărut pete și tu ești cel responsabil, este extrem de simplu să le spui ”nicio grijă, plătește asigurarea”. Dacă stai la un etaj superior e recomandabil să ai o limită de răspundere civilă de minimum 5000 Euro (dacă nu și mai mult). Dacă va trebui să plătești zugrăvirea a 5-6 rânduri de tavane și pereți, cam pe acolo se duce suma.

Nu uitați, asigurat=relaxat, iar protecția pentru imobile este încă cu prețuri mai mult decât rezonabile.

Pentru orice detalii suplimentare nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  0769955776  sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider