OCTOMBRIE: LUNA ASIGURĂRILOR DE LOCUINȚE

Prin tradiție (1) Octombrie este ”luna asigurărilor de locuințe”. Este momentul în care cei din industria asigurărilor atrag atenția în mod concentrat (și concertat) asupra multiplelor riscuri de care trebuie să e protejăm bunul cel mai de preț. Eu spun mereu că #asiguratEprotejat. În cazul locuințelor, prețurile asigurărilor sunt încă mai mult decât accesibile, iar riscurile pot destabiliza cu totul bugetul. 

Câteva date. Zilnic, cu toate că :

  • 51 de locuințe din Romania sunt jefuite de hoți (în primele 6 luni  din 2020 s-au raportat 9.235 de infracțiuni de furt din locuințe)
  • 20 de locuințe sunt cuprinse de flăcări 
  • 1.040 de locuințe și 629 de anexe gospodărești au fost afectate de inundații în primele 6 luni din 2020

Avem riscuri majore (care produc pagube mari, de cele mai multe ori totale): incendii, cutremur, alunecări de teren, inundații catastrofice. Avem și o altă categorie de riscuri, mai puțin spectaculoase, care însă sunt destabilizatoare de buget: apa de conductă, furtul de bunuri, fenomenele atmosferice – o furtună care smulge o parte din acoperiș de exemplu, daunele pe care noi le producem unor terți (de exemplu dacă îi inundăm). 

Mai nou a apărut pe radarul asigurătorilor din România daunele produse de încălzirea globală. Anumite riscuri asociate – avem de exemplu inundațiile sau mai nou riscul de tornadă – sunt într-o creștere a incidenței producerii lor (2)

(1)  „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuințe” este o campanie națională de informare și educare a populației. Campania urmărește să atragă atenția românilor asupra necesitații asigurării propriei case. Anul acesta – 2020 – este la a șaptea ediție.

(2) În 2019 efectele inundațiilor au crescut cu 46% față de 2018

Pentru orice detalii suplimentare despre asigurări de locuințe nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  0769955776  sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider