polițe de asigurare Cyber

ABC-ul POLIȚELOR DE ASIGURARE CYBER

Polițe de asigurare Cyber. Atacuri cibernetice, breșe de securitate, malware, ransomware, viruși informatici, clonări de carduri, incidente GDPR, furtul bazei de date, botnetting, phishing, vishing, cryptojacking blocarea rețelelor proprii, daune produse de infestarea rețelei unui partener, etc. etc. etc. Pericolele modernității sunt multe și evoluează tot așa ca și limbajul care le reprezintă.

Din ce în ce mai multe organizații (firme mici, mijlocii sau mari, fundații, instituții, etc.) au început să conștientizeze pericolele reale ale universului virtual. Și astfel avem un interes din ce în ce mai mare față de asigurările Cyber. Pentru cei care sunt pentru prima dată în căutarea unei polițe de asigurare împotriva riscurilor cibernetice am scris rândurile de față. 

Avem două zone pe care asigurările Cyber le protejează: 1. propria afacere (aici asigurarea ajută în principal prin susținerea costurilor de revenire de după producerea unui incident cibernetic) și 2. răspunderea față de terți (acoperă costul daunelor pe care sistemele sau acțiunile unor angajați de-ai noștri le provoacă altora).

Ce protecție poate conferi o asigurare Cyber?

  • Acoperă costurile conexe unui atac cibernetic (costuri directe, cele legate de securitatea IT, inclusiv plata amenzilor GDPR, dacă acestea au fost primite ca urmare a atacului).
  • Oferă protecție împotriva daunelor de tip Cyber Crime: transferurile frauduloase de fonduri (phishing-ul și vishing-ul (2), furtul din conturi, inclusiv din cardurile de credit sau debit ale firmei. Important – inclusiv fondurile personale ale managementului pot fi protejate de o asigurare Cyber a firmei.
  • Acoperă extorcarea: răscumpărarea dacă este cerută legat de un atac malware sau orice incident cibernetic – inclusiv pentru păstrarea ca atare a unor informații confidențiale. Protejează de daunele rezultate din furtul identității corporate sau generate de operațiuni de frauduloase de cryptojacking (3) sau botnetting (4). 
  • Acoperă daunele sistemelor IT și poate avea clauză de întrerupere a afacerii (BI – Business Intrerruption) atât pentru costurile de refacere a bazelor de date, infrastructurii IT, etc cât și pentru pierderea profitului sau majorarea costului cu forța de muncă. 
  • Are o componentă de răspundere media. Protejează împotriva efectelor defăimării și acoperă daunele provocate de încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală. Decontează costurile legate de o agenție de PR pentru refacerea reputației în urma atacului cibernetic.
  • Poate avea o componentă de răspundere față de terți, inclusiv de răspundere managerială. Poate plăti amenzile sau costul cu asistența juridică sau chiar cu procesele intentate.
  • Acoperă daunele din erori tehnologice și omisiuni.

Pentru orice detalii suplimentare despre polițe de asigurare Cyber, inclusiv ofertă, nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp 0769955776 sau la email adrian.stoica@justasig.ro 

Error: Contact form not found.

 

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider