Prima asigurare de călătorie

Știați că? – Prima asigurare de călătorie

Știați că prima asigurare de călătorie a fost lansată în S.U.A. de ”The Travelers Insurance Company” în anul 1864? Directorul companiei era un anume domn, J.G. Batterson, tipic antreprenor american. El a gândit un nou tip de produs de asigurare. În America mijlocului de secol 19 călătoriile luau un avânt extraordinar. Era epoca expansiunii masive către Vest, a apariției căilor ferate și a călătoriilor fluviale. Asigurarea gândită de dl Batterson avea ca scop acoperirea pasagerilor împotriva pierderii vieții sau a accidentării în timpul călătoriilor pe calea ferată ori cu vapoarele cu aburi (1). Evident că a avut un succes enorm. Ca orice asigurare, cu o plată relativ mică, pasagerii de secol 19 plecau în voiaj liniștiți – cum aș spune eu un ”asigurat E relaxat” avant la lettre.

Acum o asigurare de călătorie este în principal o asigurare medicală. Evident că componenta inițială, aceea de asigurare de accident s-a păstrat, dar este numai o clauză printre altele. Motivul este pentru că atât maniera în care călătorim s-a schimbat cât și potențialele riscuri. Acoperirile moderne nu mai țin seama atât de modul în care călătorim – pentru că durata călătoriilor s-a scurtat enorm. Înainte se petreceau zile întregi, dacă nu săptămâni sau chiar luni într-un voiaj. Mai mult, primejdiile la care un călător se supunea erau incomparabil mai multe. Naufragii, atacul piraților, tâlhăria la drumul mare, epidemii, etc. Riscurile majore (cu excepția pierderii bagajelor) se produc nu atât în timpul călătorie spre destinație, ci în locul terminus. Vremurile în care a apărut prima asigurare de călătorie apus, dar dorința de protecție a rămas. 

(1) Detalii la https://www.travelers.ie/about-us/history 

Pentru o ofertă pentru asigurare de călătorie nu ezitați să mă contactați telefonic, pe Messenger la @teasiguricuAdrian, pe Signal/WhatsApp sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider