Protecția dată de răspundere civilă

RĂSPUNDERE CIVILĂ PENTRU PERSOANELE FIZICE

Răspundere civilă persoane fizice. Este o poliță deloc costisitoare, dar care poate fi extrem de benefică. Care dintre noi nu a produs la un moment dat, în mod neintenționat, daune altor persoane? Și da, din ce în ce mai mult în ultima vreme păgubiții au căpătat deprinderea să ceară compensații materiale și morale.  

Asigurarea de răspundere civilă acoperă situații în care o persoană poate fi responsabilă pentru daunele aduse proprietății altcuiva sau pentru vătămări corporale cauzate unui terț. Scopul ei este protejarea  împotriva riscului de a suporta costurile asociate prejudiciilor cauzate altor persoane. Sunt foarte multe cazurile în care protecția acestei asigurări se activează: 

  • Daunele pe care le produci tu direct, ca titular al poliței. Poți provoca prejudicii mergând pe stradă, ca pieton biciclist ori trotinetist (zgârii o mașină, te izbești de un pieton și îi provoci o vătămare, etc.). O poți face la ski, pe pârtie sau practicând alte sporturi. O poți face și dacă te împiedici într-un loc public sau altfel.
  • Daunele produse de locuința ta. Aici este de notorietate inundația cu apă de conductă (probabil cea mai des întâlnită daună imobiliară) sau, mai grav, incendiul (care se poate extinde la alte locuințe). 
  • Daunele pe care le produc copii tăi. Geamul spart cu mingea ori cu praștia este chiar și pentru generația TikTok foarte posibil. Să nu mai zic de petarde aruncate care să provoace incendii sau vătămări.
  • Daunele pe care le produc animalele tale.  Aici în special posesorii de câini pot fi cei în primă instanță protejați de o astfel de răspundere (stăpânii celor periculoși au chiar obligația legală să aibă o asemenea poliță).
  • Daunele de tip ”lebădă neagră”. Pot apărea oricând situații neprevăzute și ne-anticipabile care pot destabiliza un buget familial. 

Important de știut este că acoperirea de bază este pentru teritoriul României. Aceasta poate fi extinsă suplimentare și pentru eventualele daune produse unor terți în Europa.

Pentru orice detalii suplimentare despre asigurarea de Răspundere civilă persoane fizice, nu ezitați să mă contactați pe Messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp sau la email adrian.stoica@justasig.ro 

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider