RĂSPUNDERE IT

ASIGURAREA DE RĂSPUNDERE IT

Un studiu recent indica faptul că mai puțin de 10% din firmele de IT din România au încheiată o ”asigurare de răspundere IT”. Dacă cercetarea s-ar extinde și la liber-profesioniștii din domeniu cred că procentul ar scădea dramatic. Să nu fie riscuri astfel încât să se justifice încheierea unei asigurări de răspundere profesională IT? 

Realitatea e că această zonă IT este una din vedetele consistente ale pieței de asigurări internaționale.  Se estimează că piața globală va crește până în 2022 la 14 miliarde USD. Și e normal să fie așa. Domeniul IT are o serie de riscuri specifice, la producerea cărora pierderile sunt an de an mai mari. Să ne gândim numai la seria de atacuri de tip ransomware care a pus pe jar mediul de business anul trecut (1). Dar, ca peste tot, riscurile pot avea și cauze banale, cum ar fi o simplă omisiune în scrierea unei linii de cod sau neglijență pur și simplu (2).

E deci perfect logic să ne asigurăm afacerea. Ce putem proteja? 

  • Răspunderea profesională față de terți. Avem în primul rând acoperirea răspunderii contractuale. Apoi acoperirea prestației de servicii propriu-zisă. În fine, se pot despăgubi documentele pierdute. 
  • Cyber Risks (pierderi din atacuri informatice pe care clienții le suferă, din viruși, etc.)
  • Cheltuieli de limitare a pierderilor provenite dintr-o faptă culpabilă. Se acoperă erorile și omisiunile inerente activității.
  • Acoperirea sub-contractorilor
  • Încălcarea dreptului de proprietate intelectuală
  • Acoperirea acordurilor de asociere (joint-ventures)
  • Încălcarea obligației de confidențialitate

(1) Deja avem de-a face nu numai cu pirați sau haiduci, ci cu cu adevărați corsari IT, finanțați de entități statale puternice. 

(2) Știu cazul unui prestator de servicii IT care a avut activitatea blocată preț de 8 ore de un ”Dorel” de la una din instituțiile de control ale statului român. Acesta a rulat o comandă greșită în timpul verificării companiei, ceea ce a produs colapsul sistemului.

Pentru orice detalii suplimentare și OFERTE pentru asigurarea de RĂSPUNDERE IT nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  0769955776  sau la email adrian.stoica@justasig.ro

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider