raspundere ski

Pleci la ski. Ai asigurare de călătorie cu răspundere față de terți?

Răspundere ski. Începând cu 2022 în Italia a intrat în vigoare ”codul schiorului”. Acesta prevede obligativitatea de a avea activă o răspundere față de terți. Cine nu se conformează este pasibil de amendă – între 100 150 Euro. E important deci să fii pregătit în mod adecvat.

Răspunderea civilă este o asigurare care te protejează financiar de daunele pe care le poți provoca celorlalți. E limpede că riscul de a provoca, în momentul în care te dai pe pârtie, daune materiale sau vătămări corporale este mare. Fie că ești pe schiuri sau cu placa poți oricând să te izbești de cineva. Iar asta poate avea implicații costisitoare. E posibil să deteriorezi echipamentul cuiva sau chiar să rănești pe cineva. Protecția dată de o asigurare de răspundere civilă este de foarte multe ori salvatoare de buget.

Opinia mea este că e bine să aveți oricând o răspundere civilă activă. Asta pentru că atunci când călătorim, nu numai riscurile medicale sunt importante. Nu știi niciodată când poți accidenta pe cineva ori distruge un bun al cuiva. Și asta nu e valabil numai când faci sporturi de iarnă. În momentul în care îți pregătești concediile e bine să îi ceri brokerului tău (@teasiguricuAdrian) să îți oferteze asigurările de călătorie cu o clauză de răspundere inclusă. Diferența de preț nu e mare. Mai mult, unii asigurători au componenta de răspundere civilă față de terți în condițiile de bază. Se aplică și aici același principiu de bază al asigurărilor: un pariu împotriva pierderii. Costul e foarte mic, dar beneficiile, în caz de nevoie, sunt consistente. Ceea ce e liniștitor.

Pentru orice detalii suplimentare despre asigurările de călătorii, de cele cu sporturi incluse (cu sau fără răspundere ski),  nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp sau pe email adrian@teasiguricuAdrian.ro

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider