Asigurările de răspunderi profesionale

Am observat că asigurările de răspunderi profesionale sunt din ce în ce mai solicitate. Înainte vreme erau solicitate numai asigurările cerute prin lege, cum ar fi răspunderea medicală – asigurarea de malpraxis. Vectorul de interes se schimbă sensibil și multe alte categorii profesionale simt nevoia de protecție. Explicația interesului crescut stă în faptul că societatea se maturizează, adică devine din ce în ce mai responsabilă. Într-adevăr răspunderea are la bază responsabilitate.

Mecanica unei asigurări de răspundere este relativ simplă. Acoperă daunele pe care asiguratul le face terților (clienți, angajați, furnizori) în timpul desfășurării activității sale.  Deoarece aceste daune pot fi extrem de mari, limitele pe care aceste asigurări le au sunt de regulă generoase. O decizie managerială greșită poate duce o firmă în faliment. O operație greșită poate costa o viață. Construcția anapoda a unei clădiri face ca ea să nu se mai poate recepționa. Abordarea superficială a unui avocat poate însemna o condamnare pe nedrept. Și exemplele pot fi nenumărate. Asigurările de răspunderi profesionale acoperă daunele materiale și vătămările corporale/decesul. Erorile și omisiunile care se transformă în daună sunt acoperite.

Enumerăm din tipurile de răspunderi profesionale care se pot încheia:

  • Asigurările profesionale propriu-zise. Sunt mai multe categorii profesionale care intră aici: medicii, asistenții medicali, avocații, contabilii autorizați și experții contabili, proiectanții, arhitecții și inginerii constructori, cadrele din învățământ, notarii publici, IT-iștii dezvoltatori de software, etc
  • Manageriale (D&O – răspunderea directorilor și administratorilor)
  • Producătorului
  • Prestatorilor de servicii (inclusiv service-uri auto, saloane de frumusețe, unități turistice, restaurante, etc.)

Evident că asigurările de răspunderi profesionale sunt extrem de modulabile. Cel mai adesea un produs este construit ținând seama de riscuri, de limitele de răspundere, de specificul particular. Poate fi acoperită inclusiv frauda pe care proprii angajați o fac (în detrimentul companiei sau al clienților). Pot fi acoperite erorile de montaj, de implementare, de mentenanță, etc.

Pentru oferte sau emitere de polițe de răspunderi profesionale privată mă găsești www.teasiguricuadrian.ro/asigurari-business,  pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  +40 745 532 615 sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider