RCA simplu

BANALUL RCA

În anii din trecut (nu unul foarte îndepărtat), pe când priveam piața asigurărilor din afară, m-a frapat intensitatea, la limita maniei, cu care era comunicat RCA simplu. Ieftin, la tine acasă, on-line, off-line, în sus,  în jos, la stânga și la dreapta, părea că RCA-ul singurul produs disponibil. De fapt era un semn al unei piețe de asigurări aflate într-un minimum de potențial.

(Aproape) toți avem un RCA și totuși, chiar și despre el puțină lume știe detalii. Chiar dacă cadrul general al asigurării RCA este stabilit prin Lege a 132/2017 și prin Norma de aplicare 20/2017, sunt totuși anumite diferențe între asigurători. Încerc aici să enumăr două aspecte la care fiecare din noi e bine să fie atent.

  • Țările incluse în acoperirea Cărții Verzi. Emisă odată cu RCA-ul, Cartea Verde va despăgubi accidentele pe care le produceți în străinătate. Important e că fiecare carte verde precizează limita teritorială și la asta e bine să fiți atenți. Sunt notorii cazurile în care clienți care au ales doar din prisma criteriului ”ieftin” au plătit mai apoi la intrarea în Turcia, Serbia, Moldova, Ungaria, etc. Sume evident considerabil mai mari decât o diferență la RCA.
  • Chiar dacă RCA-ul este o răspundere civilă, deci ne protejează de costul daunelor pe care le producem altora, este bine să o avem încheiată la un asigurător îndeobște bun platnic. Să imaginăm următorul caz: avem un accident din vina noastră cu un Maybach, iar dauna este una serioasă. Dăm RCA-ul nostru păgubitului care mai apoi constată că are greutăți în recuperarea banilor de la asigurător. Putem fi dați foarte ușor în judecată, constrânși astfel să plătim, urmând să ne descurcăm apoi cu societatea emitentă RCA. 

Un alt aspect interesant al RCA simplu este că îl putem ranforsa cu asigurări ieftine pentru noi, asigurările ”rider”. Putem lipi de banalul RCA-ul nostru asigurări de tractare, de depanare, de accident persoane, chiar și anumite clauze de casco. Asta numai cu numai câteva zeci de lei pe an.

Pentru orice detalii suplimentare nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp  0769955776  sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

 

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider