Am citit scrisoarea trimisă asiguraților Medihelp (leaderul din România pentru asigurările de sănătate internaționale) ca newsletter în 11 Mai 2020 de dl Levy, președintele grupului. Rândurile de față sunt variațiuni pe temele de mare actualitate creionate acolo. Și asta pentru că sunt trase multiple semnale de alarmă legate de relația pe care o avem cu sănătatea noastră. Noi ca indivizi, noi ca familii și ”triburi”, noi ca stat.
Bugete alocate mici pentru nevoi mari, asta este relația pe care ne-o impune sistemul de stat. Avem unele dintre cele mai mai rate ale bolilor cronice în oglindă puse cu cheltuielile medicale per cetățean cele mai mici din UE. Evident un cerc vicios. Nu discut despre ce e de făcut la nivel macro și în unități de timp mari – chiar dacă soluții evident că sunt. Eu mă gândesc mereu la ce se poate face la nivel micro, pornind de la realitate așa cum este ea. Din punctul meu de vedere ipoteza de lucru pe care trebuie să o avem este să scoatem pe cât putem statul din ecuație. Trebuie să ne propunem să avem puterea financiară să putem suporta singuri cheltuielile cu sănătatea noastră.
În scrisoarea sa domnul Levy mai surprinde un aspect: clinicile private singure nu au puterea (financiară în primul rând) să disipeze riscul în cazul multiplicării bruște a cererilor de consultații/investigații. Abonamentul medical este un mecanism pre-paid care sufocă ușor furnizorul de servicii medicale dacă afluxul de pacienți crește dintr-o dată. Și așa termenii de așteptare pentru cei cu abonamente medicale oferite de diverse clinici era mare (cei care aveți beneficiul ăsta de la firmă și nu sunteți CEO-ul sau CFO-ul companiei știți despre ce vorbesc). Încă de-acum majoritatea rețelelor medicale preferă pacienții care plătesc și deși asta nu e o atitudine etică, e un dat.
Soluția este dată evident de asigurările private de sănătate. Sunt disponibile pentru toate tipuri de bugete (de la asigurările flagship – cele cu acoperiri internaționale – până la cele ieftine dar cu acoperiri bune). Marele avantaj este că, cu un cost lunar/trimestrial/anual mic, o asigurare privată de sănătate ne transformă în plătitori premium. Aici insist și am să o tot fac: cheltuiala cu o asigurare e predictibilă și suportabilă, pe când costul unei boli se poate multiplica exponențial și ne poate afecta financiar într-o manieră dramatică. Dacă nu aveți o asigurare privată de sănătate, cereți-mi o ofertă. Mai târziu vă va putea scuti de cheltuieli foarte mari.
Pentru orice detalii suplimentare despre asigurări de sănătate, inclusiv oferte, nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp 0769955776 sau la email adrian.stoica@justasig.ro
Error: Contact form not found.