taco bell

ISTORIE ASIGURĂRI-2001: ODISEEA SPAȚIALĂ TACO BELL

Stația de cercetare orbitală MIR (lume) a fost una din mândriile tehnologice sovietice. Aflată în revoluții în jurul Pământului pe orbite joase începând cu anul 1986, stația MIR a jucat un rol important în cercetarea științifică. S-au făcut experimente de biologie, fizică, psihologie, astronomie, etc., fiind prima stație orbitală locuită permanent pentru perioade lungi de timp (1) și locul în care un cosmonaut a stat cel mai mult în spațiu (2). Sfârșitul din 23 Martie 2001 al misiunii MIR a fost un prilej de inedită reclamă pentru…Taco Bell.

Cei de la Taco Bell au profitat de faptul că stația spațială urma să se prăbușească într-o zonă din Pacific și au făcut următoarea campanie: dacă MIR cădea într-un perimetru de aprox 148 m2, cei de la Taco Bell urmau să dea gratuit câte un taco fiecărui american. Probabilitatea era evident extrem de mică, dar dacă puțin-probabilul se producea, ar fi putut chiar falimenta gigantul fast food.

Ce au făcut cei de la Taco Bell? Simplu și americănește, au externalizat riscul prin achiziția unei polițe de asigurare. Valoarea poliței era de 280 milioane de $ – atât urma să plătească asigurătorul dacă MIR se prăbușea în locul indicat. Evenimentul nu s-a produs, dar a fost un moment inedit de publicitate.

(1) MIR a fost locuită neîntrerupt 3644 zile

(2)  recordul este al lui Valeri Poliakov, care a stat în spațiu 437 de zile și 18 ore

Pentru orice detalii suplimentare despre asigurări nu ezitați să mă contactați pe messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp 0769955776 sau la email adrian@teasiguricuAdrian.ro

Error: Contact form not found.

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider