Asigurare panouri solare

Asigurarea panourilor fotovoltaice

Asigurare panouri fotovoltaice? Apar din ce în ce mai multe locuințe care beneficiază de aportul energetic al sistemelor care generează energie electrică solară (ongrid, offgrid, hibrid). Evident că de aici decurge și nevoia de protecție în cadrul polițelor facultative de asigurare a locuinței. Fie că e vorba de prosumatori sau de simpli consumatori, riscurile sunt aceleași.

Obiectul asigurării: sistemele fotovoltaice în integralitatea lor: panouri, acumulator, invertor. Riscurile pot fi cele de bază ale poliței și cele de avarii accidentale.

Riscurile de bază ale poliței pot fi: acoperirea daunelor produse din ”FLEXA” (incendiu, trăsnet, explozie, căderea aparatelor de zbor), ”Catastrofe naturale” (cutremur, alunecare de teren, inundație), ”Fenomene naturale” (furtună, grindină, greutatea stratului de zăpadă, etc.), ”Furt” (în cazul sistemelor amplasate la mai mult de 2 metri de sol), ”Vandalism”, ”Riscuri politice”, etc.

Riscul de avarii accidentale acoperă daunele produse prin avarierea sau distrugerea bruscă şi neprevăzută din cauze interne ale sistemului fotovoltaic, provocate de:
a) defecțiuni, pene, scurt circuit sau deranjamente electrice sau mecanice;
b) material şi turnare defectuoase, erori de proiectare;
c) greșeli de montare sau instalare, execuție defectuoasă;
d) nepricepere sau neglijență în utilizarea acestora.

Foarte important de conștientizat este că, la fel ca în cazul polițelor de asigurare facultativă ale locuințelor, și în cazul clauzei de asigurare panouri solare avem de-a face cu prețuri bune, raportat la sumele asigurate și la potențialele riscuri. Din experiență știu că există o incidență a daunelor provocate de fenomene atmosferice (panouri care au zburat odată cu acoperișul în furtună) și din avariile accidentale (mai ales scurt-circuit). Dar e limpede că și în cazul unei daune totale (aici incendiul este riscul principal), este important ca polița facultativă să fie acoperitoare.

Pentru orice detalii suplimentare despre clauza de asigurare panouri solare, nu ezitați să mă contactați pe Messenger la @teasiguricuAdrian, la telefon/WhatsApp sau la email adrian.stoica@justasig.ro 

 

SOLICITĂ OFERTĂ
close slider